Finlandiya İşçi Başvurusu | Finlandiya işçi alımı

Finlandiya İşçi Başvurusu

Finlandiya İşçi Alımı

Finlandiya İşçi Başvurusu, Finlandiya yabancı işçi alımı, Finlandiya’da çalışmak için geliyorsanız ve AB üyesi olmayan bir ülkenin veya İskandinav ülkelerinden birinin vatandaşıysanız, oturma iznine ihtiyacınız var. Finlandiya’ya gelmeden önce oturma izni için başvurmalısınız. Finlandiya’da çalışmak ve 90 günden fazla kalmak istiyorsanız, her zaman oturma iznine ihtiyacınız olacaktır.

Finlandiya’da nasıl iş bulunur?

Finlandiya’ya gelmeden önce ilk oturma iznine başvurmanız gerekir. Danışmanlık hizmeti aracılığıyla çevrimiçi olarak bir izin başvurusunda bulunabilirsiniz. Başvuru yaptıktan sonra kimliğinizi kanıtlamak için en yakın Finlandiya diplomatik misyonunu ziyaret etmeli ve başvuru eklerinin orijinal kopyalarını sunmalısınız.

Finlandiya çalışma izni almak

Finlandiya işçi başvurusu yapmak için prosedür, çalışana bir Fin firmasından iş teklif edildiğinde başlar. Finlandiya’ya gelmeden önce çalışan, Online web sitesi kullanılarak çevrimiçi yapılabilecek bir oturma izni başvurusunda bulunmalıdır. Başvuruyu yaptıktan sonra üç ay içinde çalışanın bir Fin diplomatik misyonunu ziyaret etmesi gerekir.

Finlandiya vizesi almak zor mu? Finlandiya vize evraklarınızı prosedüre uygun şekilde bütün evrak detaylarına dikkat ederek hazırladığınız Finlandiya vizesi almak zor değildir.

Finlandiya çalışma vizesi almak ne kadar sürer?

İşçi oturma izninin alınması 2 ila 3 ay sürer. Genellikle 1 veya 2 yıl geçerlidir.Vize için gerekli evraklar randevuda teslim edilirken, aynı zamanda parmak izi kaydı işlemi de yapılmaktadır.

İşsiz vize almak için gereken belgeler, iki adet biyometrik fotoğraf, son üç aylık banka hesap hareketleriniz, sağlık sigortanız, kimlik fotokopiniz, otel rezervasyonunuzu gösteren evrak, 6 aylık geçerli pasaportunuz gibi belgelerdir ve başvuru formunuzu eksiksiz doldurmak gibi şartları sağlamanız gerekecektir.

Finlandiya’da bana kim sponsor olabilir?

Finlandiya vatandaşının eşi. Finlandiya vatandaşı ile kayıtlı bir ortaklık içinde olan bir kişi. vasisi veya vasisi eşi Finlandiya’da ikamet eden 18 yaşından küçük evlenmemiş çocuklar.

Finlandiya’da Çalışmak

Ağırlıklı olarak IT ve imalat endüstrisinin hakim olduğu Finlandiya iş piyasası gelişen bir ortamdır. Yüksek yaşam standardı, gelişen ve ileri görüşlü endüstrileri, istikrarlı ekonomisi ve güvenli toplumu ve uygun iş-yaşam dengesi, onu çalışmak için en iyi ülkelerden biri yapar.

Finlandiya İş Piyasası

Finlandiya’nın karşı karşıya olduğu en büyük sorun, yaşlanan bir işgücü sorunudur. 2025 yılına kadar bağımlı yaşlanan nüfusun artacağı tahmin edilmektedir. Finlandiya işgücünün yaşlanan nüfusu sadece gelecek için değil, şu an için de bir sorun. Ayrıca, genç işgücünün çoğunun mevcut yaşlananların yerini yeterince alamayacağı da tahmin edilmektedir.

Finlandiya’ya taşınmak isteyen bir yabancı olarak, Finlandiya’nın 5,5 milyonluk bir nüfusa sahip olduğunu bilmeniz gerekir. Bu büyüklükteki bir nüfus zaten küçük bir işgücünü gösterir. Ve bu küçük işgücünün %39’u 65 yaşın üzerinde. Bunu engellemek için Finlandiya hükümeti, özellikle birçok devlet hizmetini çalışır durumda tutmak için göçmen sayısını yılda ikiye katlamaya karar verdi.

Hepsi bu kadar değil, Finlandiya pazarı en büyük iki sektörü olarak BT ve üretim konusunda çok yetenekli bir pazar. Bunlardan herhangi birinde uzmansanız, tercih ettiğiniz destinasyon olarak Finlandiya’yı düşünmelisiniz.

Finlandiya çalışma şartları

Finlandiya iş/yaşam endeksini çok yüksek yapan faktörlerden biri olan çok esnek çalışma saatlerine sahiptir. Bu esnek saatler, çalışanların sözleşmeli çalışma saatlerinin yarısı için ne zaman çalışmak istediklerini seçmelerine olanak tanır. Finlandiya çalışanları, günde bir veya iki saat olabilen öğle yemeği molası ile haftada ortalama 40 saat çalışmaktadır. Ayrıca 8-5 arası çalışırlar. İşin iyi yanı, yılda 13 resmi tatil ile 25 günlük minimum yıllık izin almaları.

Finlandiya’ya belirli bir profesyonel alanda, örneğin bir restoran işçisi, inşaat işçisi, temizlikçi veya çocuk bakıcısı olarak çalışmak için geliyorsunuz. Çalışan bir kişiye oturma izni verme süreci, işgücü piyasası testlerini içerir; bu, işverenin, işe uygun herhangi bir işgücünün Finlandiya’da veya AB/AEA’da makul bir süre içinde bulunup bulunmadığını belirlemesi gerektiği anlamına gelir. Konuyu değerlendirdikten sonra, bir İstihdam ve Ekonomik Kalkınma Dairesi kısmi bir karar verir. Bundan sonra, Finlandiya Göçmenlik Dairesi başvurunuza karar verir.

Tarım veya turizm alanında mevsimlik işçisiniz ve işiniz 3 ila 9 ay sürecek. Ormancılık, mahsul üretimi veya festivallerdeki işler, oturma izni gerektiren mevsimlik işlere örnektir. Finlandiya’da mevsimlik çalışma sertifikası ile çalışıyorsanız ve bunun için bir uzatma başvurusunda bulunmak istiyorsanız, mevsimlik çalışma için ilk oturma iznine başvurun.

Finlandiya Vize Şartları

Finlandiya’yı ziyaret etmek için vizeye ihtiyacınız olup olmadığını ve Finlandiya’da hangi seyahat belgelerinin kabul edildiğini kontrol edin: Finlandiya tarafından kabul edilen vize şartı ve seyahat belgeleri. Finlandiya’yı ziyaret etmek için vizeye ihtiyacınız olmasa bile, geçerli bir pasaporta veya Finlandiya tarafından kabul edilen başka bir seyahat belgesine ihtiyacınız var. Schengen bölgesinden ayrılmayı planladığınız tarihten itibaren en az doksan gün boyunca geçerli olmalıdır.

Ayrıca pasaport veya diğer seyahat belgesinin en geç on yıl önce düzenlenmiş olması gerekir. Vizeye ihtiyacınız yoksa Finlandiya’da veya başka bir Schengen ülkesinin topraklarında herhangi bir 180 günlük süre içinde doksan gün kalabilirsiniz.

Finlandiya’ya vardığınızda, bir kişinin kamu düzeni ve güvenliği, ulusal sağlık veya Finlandiya’nın uluslararası ilişkileri için tehlike oluşturmaması gerektiğine dair genel giriş şartlarını yerine getirmelisiniz.

Finlandiya vizesi almak isteyen vatandaşların ödemesi gereken harç ücreti 60 € ‘dir. Ayrıca konsolosluktaki ek hizmet bedeli için de ücret ödenmesi gerekmektedir. Finlandiya vize başvuru süreciniz vize ücretini ödemeden başlamamaktadır ve ilgili yerlerden nakit ya da kredi kartıyla ödeme yapılabilmektedir.

Finlandiya Vize başvurusu nereye ve nasıl yapılır?

Varış ülkeniz Finlandiya ise, en yakın Finlandiya misyonundan veya misyonun size tavsiye ettiği vize merkezinden vize başvurusunda bulunun. Fahri konsoloslar ve konsolosluklar vize veremezler.

Vize başvuruları, Ankara, İstanbul ve Antalya’da bulunan Finlandiya Vize Başvuru Merkezlerine şahsen yapılmalıdır. Randevular, Vize Başvuru Merkezlerinden önceden alınmalıdır. Vize Başvuru Merkezleri randevusuz başvuruları da kabul etmektedir.

Toplam sayılarının 10 000 civarında olduğu tahmin edilen Türklerin yaklaşık üçte biri işsizdir ve üçte biri ise başta döner kebapçılık olmak üzere gastronomi sektöründe çalışmaktadır. Türkler Finlilerden üç kat daha fazla girişimcilik faaliyetinde bulunduğundan Türkler Finlandiya’da girişimcilikleriyle anılmaktadırlar.
Fince ve İsveççe ülkenin resmi dilleridir. Günlük yaşam için İngilizce genellikle yeterlidir, çünkü birçok Fin dili akıcı bir şekilde konuşur. Vatandaşlığa giden yolda Finceyi öğrenmiş olmak bir ön koşuldur. Finlandiya’da 5 yıl kesintisiz ikamet edildikten sonra, devlet tarafından düzenlenen dil sınavında Fince veya İsveççe dillerinden birinden yeterli puanı almanız koşuluyla, Fin vatandaşlığına başvuru yapmanız mümkündür.

Finlandiya İş Bulma Web Siteleri Hangileridir?


Konu hakkındaki Soru, Öneri ve Görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz. Güncel Personel, Memur ve İşçi alımı haberlerini en hızlı şekilde öğrenmek için bizi sosyal medyadan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza ulaşmak için TIKLAYIN!

ALAKALI YAZILAR


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir