Sunuculuk, Spikerlik iş ilanları ve İş Başvurusu

SPİKER ve SUNUCU NASIL OLUNUR?

Sunuculuk ve spikerlik eğitimi nedir? Spikerlik ya da sunuculuk nedir? Spiker nasıl olunur? gibi merak edilen bir çok soru arasında, spikerlik için hangi eğitimlerden geçmek gerekir? Spikerlik sunuculuk nedir? Ne kadar kazandırır? Kimler Spiker olabilir? Şartları nelerdir? Spikerlerin ortalama maaşları ne kadar? Spiker ve sunucu adayları, lisans ve ön lisans bölümleri aramaktadır. Sunuculuk Spikerlik iş ilanları yazımızda bulabilirsiniz.

Spiker Nedir?

Spiker, televizyon kanallarında bir çok farklı programlarda anlatıcı görevi üstlenen oldukça nitelikli sunum uzmanıdır. Spikerlerin nitelikleri arasında bazı öncelikler vardır, mesela görünüşleri pekala düzgün olmalı ve Türkçe kullanırken diksiyonları son derece kusursuz olması gerekmektedir. Bu mesleğe olan ilgi ciddi anlamda arttı. Üniversitelerin bölümlerine talebin de artması ile birlikte ek kontenjanlar eklenmeye başlandı. Sizde Hayalinizdeki Mesleği Yapın!

En İyi Spikerlik Kursu Meşhur Eden Kurslar

  • Medya Mektebi
  • Başkent İletişim Akademisi
  • Kuş Dili Eğitim Merkezi
  • Dialog Anlatım İletişim
  • Kariyer Akademisi

Ekran önünde olabilmek hayal mi? Spikerler ve sunucular… Ekran önünede olmak, her gün milyonların karşısında olmak, şüphesiz birçok kişinin hayalleri arasında yer alıyor. Nasıl bir yol izleyeceğini bilmiyor, veya hayallerini ertelemeye devam ediyorlar. Spikerlik ya da sunuculuk yapmak, Türkçe’yi güzel konuşmaktan ve etkileyici bir sesten mı ibaret?

Spiker Olma Şartları Nelerdir?

  • Üniversitelerin basın yayın, radyo ve televizyon bölümlerinden mezun olmak,
  • Türkçe bilgisi ve diksiyon üst seviyede olması,
  • Prezantabl bir görüntüye sahip olmak ve bakımlı olmak,
  • Gündemi takip etmek,
  • Ulusal kanallar için yabancı dil,
  • Diksiyon teknikleri konusuna hakim olmak
  • Ses tonu fark yaratan kişi olmak,

Türkiye de bu mesleğe talebin oldukça fazla olması, konuyu ele almamızı gerektirdi. Kendinizi ciddi anlamda geliştirmiş olmanız çok önemli. Kanallarda işe girmek ciddi anlamda zorlaşabiliyor. Akıcı ve anlaşılır konuşma becerisi, soluk denetimi, doğru telaffuz, kamera karşısında heyecanı kontrol etme, canlı yayın spikerliğinden mesleğin etik kurallarına kadar spikerlik sunuculuk hakkında sahip olunması gereken tüm bilgi birikimine ve deneyime prestijli eğitim kurumları aracılığıyla sahip olabileceksiniz.
Öğretmenlerin Yapabileceği Ek İş Fikirleri

Spikerlik Eğitimi Nerede Alınır? Spikerlik Hangi Bölümde Okunmalıdır?

Spikerlik için özellikle eğitim alabileceğiniz bir üniversite bölümü yok. Altyapı oluşturmak ve mesleğe hazırlanmak için Radyo – Televizyon ve Basın – Yayın bölümleri kendisini gösteriyor. Bu bölümlerde eğitim aldıktan sonra spikerlik mesleğiyle ilgili bilgilerin temelini oluşturmuş olacaksınız. Spikerlik için temel bilgi yeterli bir seviye değildir. Daha evvel saydığımız nitelikleri ve özelliklere sahip olmak gerekmektedir. Ses tonu, düzgün Türkçe kullanımı, diksiyon ve prezentabl görüntü mesleğinizde yükselmenizi sağlayan önemli unsurlardır.
Evde Paketleme İşi Nedir? Ne Kadar Kazandırır?

MEB Onaylı Spikerlik Sunuculuk Kursu Sunuculuk Eğitimi

8200’den fazla kursiyer mezun eden ve %98 memnuniyet sağlayan, deneyimle geliştirilen Avrupa standartlarında ve uygulama ağırlıklı 12 hafta 96 saatlik spikerlik sunuculuk kursu programlarıyla spikerlik sunuculuk hakkında tüm bilgi birikimine ve deneyime sahip olabilmeniz mümkün. Türkiye’nin En Çok Tercih Edilen Spikerlik Sunuculuk Kursu Sinema Akademi Uygulamalı Sunuculuk Spikerlik Kursu Sistemi.

Nasıl Spiker Olunur? Akıcı Bir Türkçeyle Tüm Gözler Üzerinizde!

Tüm bu saydıklarımızın ardından televizyon kanallarına iş başvurusu yapabilirsiniz. Sonrasında spikerlik yeteneğiniz değerlendirilir. Hızlı veri okuma ve bu veriyi hızlı bir şekilde anlatabilme önemlidir. Düzgün şekilde diksiyon kullanımı ve ses kullanım teknikleri bu mesleğin olmazsa olmazlarıdır.

Kendinizi net ve iddalı bir şekilde kanıtlayabilmeniz birçok farklı TV kanalında spiker olabilmenizi sağlayacaktır. Spikerlik içinde farklı seçenekler olabilmektedir. Haber muhabirliği, haber spikerliği ya da spor spikerliği gibi farklı alanlar bulunmaktadır. Bu alanlarda uzmanlaşmış olmanız gerekmektedir.

Spiker Ne Kadar Maaş Alır? Sunuculuk Spikerlik iş ilanları

Fiyatlar çalıştığınız kanala ya da aldığınız görevlere göre değişebilmektedir. Özellikle spor spikerleri maç anlatmakla kalmaz. Spor programları ve bunun gibi farklı alanlardada değerlendirilirler. Haber spikerliğine göre daha zor bir kategori sayılmaktadır.

  • Haber Spikeri Maaşı: En düşük 3.930- ORTALAMA MAAŞ 7.770 En Yüksek 15.000 TL
  • Maç Spikeri: 24.000 TL
  • Spor Program Sunuculuğu: 35.000  gibi maaşları olabilmektedir.

Sunuculuk Spikerlik iş ilanları İstanbul

Kariyer siteleri ve tv kanalları insan kaynakları üzerinden başvuruda bulunabilmek mümkündür. Özellikle İstanbulda Spikerlik işi arayanlar buradan ulaşabilir.

Spikerlik Kursu Fiyatları

Program Adı Kurs Ücretleri
Diksiyon – Spikerlik – Sunuculuk 3.960.-TL.
Diksiyon – Seslendirme – Dublaj 3.960.-TL.
Diksiyon – Oyunculuk – Tiyatro 3.960.-TL.
Sinema ve Sahne Sanatları 4.800.-TL.

Ücretsiz spikerlik sunuculuk eğitimi

İtalyanca Tercüman İş İlanları

Polonya’da Üniversite Eğitimi ve Ücretleri

Katar’da Üniversite Okumak ve Üniversite Ücretleri

Ukrayna Üniversite Fiyatları 2021-2022

Evlilik Danışmanlığı Nedir?

Öğrenciler İçin En Kolay Para Kazanma Yolları

Evde Paketleme İşi Nedir? Ne Kadar Kazandırır?


Konu hakkındaki Soru, Öneri ve Görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz. Güncel Personel, Memur ve İşçi alımı haberlerini en hızlı şekilde öğrenmek için bizi sosyal medyadan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza ulaşmak için TIKLAYIN!

ALAKALI YAZILAR


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir