Yurtdışı Üniversite Başvurusu Nasıl Yapılır?
Yurtdışı Üniversite Başvurusu, Yurtdışında eğitim alma ve uluslararası öğrenci olma konusunda nihai kararı verdiniz. Şimdi sadece araştırmanızı yapmanız ve bir üniversiteye başvurmanız gerekiyor. Sürece başlamaktan ve ertelemeye devam etmekten çok mu korkuyorsunuz?
Peki, strese gerek yok! Bilgi aramaya ve üniversite derecesi için başvuru sürecine ne kadar erken başlarsanız, hayalini kurduğunuz bir veya daha fazla uluslararası üniversite tarafından kabul edilme şansınız o kadar yüksek olur.
İster Birleşik Krallık, Fransa, Almanya veya İsveç gibi Avrupa ülkelerinde, ister ABD, Çin veya başka herhangi bir yerde olsun, bir üniversiteye başvurmak sandığınız kadar karmaşık değil. Sadece birkaç ayrıntıya dikkat etmeniz ve gerekli tüm belgeleri bir an önce hazırlamanız yeterli.
1. Yurtdışı Üniversite Başvurusu için seçeneklerinizi açık tutun
Belirli bir üniversitede öğrenci olmak konusunda net bir hedef belirlemiş olsanız bile, yurt dışında farklı yerlerde olsalar bile en az üç üniversiteye başvurmak her zaman en doğrusu ve akıllıca olanıdır.
Dalai Lama’nın ne dediğini hatırlayın: Bazen istediğinizi elde edememek harika bir şanstır. Bu yüzden bir kez reddedilirseniz veya işler tam istediğiniz gibi gitmezse üzülmeyin. Büyük resmi görmeye çalışın ve hiçbir engelin sizi yıldırmasına izin vermeyin.
2. Gerçekçi ve bilgili olun
Üniversite tarafından kabul edilme olasılığını anlamak için akademik gereksinimleri dikkatlice kontrol edin ve okuyun. Gereklilikler hakkında net bir fikriniz yoksa, uluslararası öğrenciler bölümüyle veya üniversiteden bir danışmanla iletişime geçebilirsiniz.
Çoğu zaman, bu ayrıntılar programın web sayfasında bulunur, tek yapmanız gereken bunlara bakmak ve güncel olup olmadıklarını kontrol etmektir.
3. Nasıl başvurabileceğinizi keşfedin
Genellikle, doğrudan üniversitenin web sitesi üzerinden başvurabilir ve gerekli tüm belgeleri gönderebilir veya posta yoluyla gönderebilirsiniz. Bazı ülkelerde, kullanımı daha kolay olan ve aynı anda daha fazla üniversiteye başvurmanıza olanak tanıyan belirli bir çevrimiçi platform aracılığıyla başvuru yapabilirsiniz.
Hatta bu web sitelerinden bazıları, özellikle gelecekteki çalışma alanınızdan %100 emin değilseniz, derecenizi seçmenize yardımcı olabilecek ek özellikler içerir.
4. Ayrıntılara dikkat edin
Çeşitli çevrimiçi sistemler üzerinden aynı anda daha fazla üniversiteye başvurduğunuzda, adımları eksiksiz uyguladığınızdan ve üniversitelerin isimlerini tercih sıranıza göre yerleştirdiğinizden emin olun.
Dikkatli olmazsanız, en sevdiğiniz çalışma yerini kaçırabilirsiniz, bu nedenle başvuru sürecinde gereken özeni gösterdiğinizden emin olun.
5. Harika bir motivasyon mektubu yazın
Bazı üniversiteler bir motivasyon mektubu isteyecektir. Bir motivasyon mektubunun nasıl olması gerektiğine dair internette birçok örnek bulacaksınız. Ancak biraz öne çıkmanız sizin için daha iyi olacaktır.
Mümkün olduğunca dürüst olmaya çalışmalı ve akademik gereksinimler ve gelecekteki eğitim programınızla bağlantılı tüm deneyimlerinizi paylaşmalısınız. O üniversitede okumanın sizin için neden bu kadar önemli olduğunu ve öğrencilerinden biri olarak neler kazanabileceğinizi ve neler sunabileceğinizi açıkladığınızdan emin olun.
6. Evrak işlerine dikkat edin
Tüm belgeler ilgili ülkenin resmi diline tercüme edilmeli ve yetkili bir makam tarafından yasal olarak tasdik edilmelidir. Bu, sizinle dereceniz arasında resmi bir damganın durabileceği anlamına gelir.
Gerekli belgeleri dikkatlice okuduğunuzdan ve mümkün olan en kısa sürede hazırladığınızdan emin olun. Bunu erken yapmanız size büyük avantaj sağlar. Belgeleri gönderirseniz ve bir şeyler ters giderse, gerekli değişiklikleri yapmak için hala yeterli zamanınız vardır.
Yurtdışı Üniversite Başvurusu yapamadan önce bilmeniz gerekenler
Bazı ülkelerin uluslararası öğrenciler için özel gereksinimleri veya kuralları vardır. AB ülkesinden bir üniversiteye başvuruyorsanız, başvuru süreci muhtemelen AB üyesi olmayan bir öğrenci olmanıza göre daha kolay olacaktır ve daha hızlı yanıt alacaksınız.
Birleşik Krallık’ta çoğu üniversite, lisans derecesi için başvurunuzu yalnızca UCAS sistemi aracılığıyla kabul eder ve bir lisansüstü programa başvurursanız, tüm belgeleri üniversitenin kendi web sitesi veya UKPASS sistemi aracılığıyla sunabilirsiniz.
İtalya, İspanya, Portekiz ve Almanya’da bir ön başvuru prosedüründen geçmeniz ve önceki çalışmalarınızın uygunluk kriterlerini kontrol etmeniz gerekir. Esasen, kabul edilme olasılığınızla ilgili olarak bölgenizdeki büyükelçilik/konsolosluktan veya üniversitenin uluslararası ofisinden bir yanıt almanız gerekir.
Çoğu AEA ülkesi, yazılı bir sınav olabilecek bir giriş sınavı gerektirir ve çalışma seçiminize bağlı olarak, ek olarak seçmeleri geçmeniz veya bir portföy sunmanız gerekebilir.
İsviçre’de uzaktan eğitim sertifikaları, gece okulu sertifikaları veya yarı zamanlı liseler İsviçre üniversiteleri tarafından tanınmamaktadır. Bu, olgunluk sınavı adı verilen uluslararası bakalorya için İsviçre eşdeğerini geçmeniz gerekeceği anlamına gelir.
Kuzey Amerika’daki üniversitelere nasıl başvurulur
Hayaliniz ABD’de okumaksa, genel tavsiye, başvurmayı düşündüğünüzden iki yıl önce bir program aramaya başlamanızdır. Ayrıca, tüm belgeleri teslim etmeden bir yıl önce üniversite danışmanları/yetkilileri ile iletişime geçmeniz en iyisidir.
Asya’daki üniversitelere nasıl başvurulur
Çin, bir derece başvurusu söz konusu olduğunda şu şekilde bir yaş sınırı belirlemiştir: üniversiteler, lisans derecesi için 30’un üzerinde, yüksek lisans ve doktora derecesi için 40’ın üzerindeki öğrencileri kabul etmemektedir.
Avustralya’daki üniversitelere nasıl başvurulur
Avustralya, uluslararası öğrencileri çekmek ve başvuru prosedürünü daha iyi anlamalarına yardımcı olmak için faydalı bir sistem kurmuştur. Avustralya, UAC web sitesi aracılığıyla, tüm ülkelerde gelecekteki uluslararası öğrencilere bir üniversiteye başvurma konusunda eksiksiz ayrıntılar ve bilgiler sunacak eğitim danışmanları/acenteleri sağlar. Ayrıca, Avustralya’da yüksek öğrenim için Nitelikler Çerçevesi (AQF) aracılığıyla, derece adları ve seviyeleri hakkında daha net bir resme sahip olabilirsiniz.
Dünyanın herhangi bir yerinde çevrimiçi bir dereceye başvurmak
Çevrimiçi bir Yüksek Lisans derecesi almaya karar verirseniz, çok sayıda başvuru gereksinimi hakkında endişelenmenize gerek kalmayacak. Tüm dünyadaki uluslararası üniversitelerden harika seçenekler bulacaksınız.
Yabancı bir üniversitede nasıl yer bulabilirim?
En popüler ve en önemli uluslararası giriş sınavlarından bazıları SAT, MCAT, LSAT, GMAT, GRE, IELTS ve TOEFL’dır. Bunlar, dünya çapında çeşitli ülkelerdeki üniversitelere ve kolejlere kabul için gereklidir.
Farklı ülkelerdeki üniversitelere başvurabilir misiniz?
Çoğu üniversite, kursa bağlı olarak en azından kişisel bir beyan ve belirli notlar ister ve merkezi olmayan sistemde, genellikle istediğiniz kadar üniversiteye başvurabilirsiniz. ABD gibi bazı ülkelerde her başvuru için ödeme yapmanız gerektiğini unutmayın.
Yabancı bir üniversiteye nasıl başvuru mektubu yazarım?
Kabul için yabancı bir üniversiteye nasıl mektup yazarım? Her zaman hedeflerinizi ve amaçlarınızı ve bunun Üniversite ile nasıl uyumlu olduğunu açıklayın. Niteliklerinizi ve neden kabul edilmek istediğinizi açıklayın. Fırsat için onları isteyin.
Her zaman müsait olduğunuz yerlerde doğru iletişim bilgilerini sağlayın.
Fakir bir öğrenci yurt dışında okuyabilir mi?
Fakirsem yurtdışında okuyabilir miyim? Kendini kanıtlayabilirsen hiçbir şey seni durduramaz. Her zaman en iyi ve uluslararası başarı temelli burslardan bazılarına başvurabilirsiniz. Liyakatinizi sergilemek size eğitim kredisi de sağlayabilir.
Yurtdışında eğitim almanın şartları nelerdir?
Akademik referanslar/ tavsiye mektupları. Orta öğretiminizin sertifikası ve transkriptleri. İngilizce dil yeterliliğinin kanıtı (örneğin, İngilizce konuşulan ülkelerdeki okullar için TOEFL/IELTS sertifikası) veya başka bir dil testi. Kabul testi sonuçları (örneğin, lisansüstü programlar için GMAT/GRE sonuçları)
Uluslararası bir öğrenci olarak üniversiteye girmek zor mu?
Birkaç nedenden dolayı kabul edilmek daha zor olacak, ancak kesinlikle imkansız değil! Uluslararası öğrenci kabul oranlarını düşüren temel faktör, okulların daha çok yerli öğrenci kabul etmeye çalışmasıdır. Çoğu okulda öğrenci topluluğunun yalnızca yaklaşık %10’u uluslararasıdır.
Not ortalamam düşükse yurt dışında okuyabilir miyim?
Yurtdışında eğitim programlarının çoğu en az 3.0 not ortalaması gerektirir ve genel not ortalaması 2.5’in altında olan öğrencileri kabul eden programlar nadirdir. Ancak düşük notlar, yurtdışında okuma hayallerinizi mahvetmek zorunda değildir. Rahat gereksinimleri olan sınırlı programlar var; sadece motive olmanız ve nereye bakacağınızı bilmeniz gerekiyor.
Hangi ülkelerde öğrenci olmak daha kolay?
Kuşkusuz, herhangi bir ülke için öğrenci vizesi almak için biraz çaba sarf etmeniz gerekiyor, ancak Hintli bir öğrenci olarak öğrenci vizesini kolayca elde etmek için en öne çıkan seçenekler Avustralya, Kanada ve Yeni Zelanda’dır.
Yurtdışında Ücretsiz Üniversite
Yurtdışı Yüksek Lisans Başvurusu Nasıl Yapılır? Yurt Dışı Eğitim
Yurtdışında Ücretsiz Üniversite
Yurtdışında Çalışmak Yurtdışında İş Bulmak
Yurtdışında Üniversite Fiyatları Yurtdışında Üniversite Okumak